ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)

ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
Bemutató oktatást kérek!
Bemutató oktatást kérek!
Nézzen bele!
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításakor (már a 2021 ADR 1.3 szerint)

 

Ez az online ADR oktatás egy jelenleg is használt, a hatóságok által elfogadott 1.3-as ADR oktatás - "kis ADR vizsga". A végén pedig a jogszabálynak megfelelő igazolással. Nézzen bele a képekbe! Próbálja ki a 2021-es ADR változásokat is már tartalmazó bemutató oktatásainkat. Az első kettő ingyenes és nem jár kötelezettséggel. Amennyiben megtetszenek rendszereink, és veszélyes áru szállításában vesznek részt, akkor Önök számára is elkészítjük és megtartjuk az ADR 1.3 fejezete szerinti kötelező oktatásokat.

 

 

Vegye fel a kapcsolatot, vagy kérjen árajánlatot bizalommal! Hívjon most bátran! A veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó minden érdeklődésre, kérdésre szívesen válaszol személyesen is.

 


 

AZ 1.3 ADR OKTATÁSRÓL, MIÉRT ÉS KINEK KÖTELEZŐ?

 

Az ADR 1.3 pontja előírja, hogy a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó MINDEN személyt feladatának és felelősségének megfelelően képzésben kell részesíteni. FIGYELEM, ezt az oktatást még mentességek igénybevétele esetén is meg kell tartani - részletesebben lejjebb! Az oktatásnak három részből kell állnia:

  1. általános tájékoztató oktatás,
  2. munkakörre (feladatra) szakosított oktatás,
  3. és biztonsági képzés.

Az ADR belföldi alkalmazásáról szóló ITM rendelet szerint ezeket az 1.3-as oktatásokat hatályos bizonyítvánnyal rendelkező veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó tarthatja. Az oktatás megtartásának körülményeit a rendelet nem szabályozza, így jelen elektronikus 1.3 ADR oktatás tökéletesen elfogadható képzési forma. Tanfolyam rendszerű oktatás, hatósági vizsga itt nem előírás. A képzésről - jogszabályban előírt adat tartalmú - igazolást a munkáltató állítja ki! Ezt szállítás alatt a jármű személyzetének magánál kell tartania.

Az oktatást ismeretfelújító képzés keretében rendszeresen - minimum 2 évenként, de legkésőbb a naptári év végéig - ki kell egészíteni az előírásokban történt változásokkal. A kiállított igazolást 5 évig meg kell őrizni és ellenőrzéskor fel kell tudni mutatni. Hatósági tanfolyam, központi vizsga nincs e témában.

A hivatalos és hatályos veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadók névjegyzéke az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedési Hatóságának weblapján található meg.

Az ADR egy nemzetközi megállapodás, jelenleg a 2021-es módosítása  hatályos Magyarországon. A Magyar Közlöny 120. számában megjelent az ADR 2021 magyar változata (14.3 MB - ez csak a magyar nyelvű ADR 2021). A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Megállapodás „A” és „B” Melléklete kihirdetéséről, valamint a belföldi alkalmazásának egyes kérdéseiről szóló 387/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 1-es melléklete tartalmazza a teljes fordítást, a 2-es melléklete pedig az eredeti angol szöveget. Külön érdekesség hogy a Közlönyből a két különböző nyelvű melléklet csak egyben tölthető le.

UNECE ADR 2021Az ADR 2021-es, egységes szerkezetbe foglalt, új kiadása megtalálható az ENSZ weblapján. A hivatalos angol nyelvű ADR első és második része innen is letölthető.  Újdonság, hogy a megállapodás szövegéből kikerült az "európai" szó.

 


 

A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTÁSÁBAN RÉSZT VEVŐK KÉPZÉSE EGY MULTINÁL

 

A Coats Magyarország Kft. egy multinacionális cég, 241 főt foglalkoztató magyarországi leányvállalata. Poliészter varrócérnák előállításával és forgalmazásával foglalkozik, elsősorban a ruházati-, bőr- és cipőipar számára. A vállalkozás a cérnák festéséhez több veszélyes árut fogad, mint címzett. Illetve a gyártási folyamat során keletkező veszélyes hulladékok elszállításánál, mint csomagoló és feladó vesz részt a veszélyes áruk közúti szállításában. ADR tanácsadói megbízásunk 2017-óta tart.

ADR bárca 11.3 ADR oktatásban részesítjük - online, távokatási formában - a szállításban közreműködő alkalmazottakat felelősségük és feladataik mértékének megfelelően.

ADR bárca 2A képzést teljesítő kolléga az online oktatás és egy rövid vizsga - szóválasztós teszt után a 61/2013. (X. 17.) NFM rendeletnek megfelelő részvételi igazolást kap – melyet még a munkáltatónak is alá kell írnia. Az igazolás a jogszabálynak megfelelően 2 évig érvényes. A teszt egy könnyű szóválasztós vizsga.

ADR bárca 3A ténylegesen feladott / fogadott áruknak megfelelően elkészített oktatás alkalmas az általános tájékoztató oktatás, a megjelölt munkakörökre (feladatokra) szakosított oktatás és a biztonsági képzés ADR ismereteinek gyors és egyszerű elsajátítására. A tananyag már tartalmazza az ADR 2021-es változásait is!

Ez az oktatás nem letölthető, csináld magad oktatási tematika, sem hosszadalmas tanfolyam. Ez maga a szakszerű 1.3-as ADR oktatás. Gondtalan, online vizsga a végén a megfelelő igazolás. Nézzen bele az oktatásba a kisképekre kattintva!

 

 

AZ ONLINE ADR OKTATÁS ÖNÖKNÉL IS LEHET ILYEN EGYSZERŰ!

 

Kérem hívjon, vagy küldjön emailt elérhetőségeinken! Elkészítjük és megtartjuk cégüknek szóló 1.3-as ADR oktatásokat. A tananyag pontosan annak megfelelően kerül összeállításra, hogy Önök milyen feladatokat végeznek a veszélyes áru szállítási folyamatban. Az online oktatásokat:

  • emailben küldjük ki a linket, ahol a névre szóló oktatás elérhető,
  • mindenki a saját laptopjáról, vagy akár az okos telefonjáról vehet rajta részt,
  • tetszőleges helyről és tetszőleges időpontban lehet az oktatásokat teljesíteni,
  • a végén pedig a jogszabályoknak megfelelő adat tartalmú részvételi igazolást küldünk.

 

Tekintse meg korábbi megrendelők és ADR oktatottak véleményét a rendszerről / tananyagokról!

 

A munkavédelem-re kattintva kérjen információt és/vagy árajánlatot ADR tanácsadói feladatok ellátására az Online oktatási rendszerünk korlátlan használatával együtt. Lehetősége van cégünket megbízni az ADR-el együtt a kapcsolódó munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzvédelmi ügyek rendbetételével is. A keletkező dokumentumokat pedig a Doksi Trezor fogja tárolni. Keressen meg bizalommal!

 

Az online oktatás-ra kattintva próbálja ki bemutató online oktatásainkat! Az első kettő ingyenes és kötelezettséggel nem jár. Munkavédelem, munkavédelmi oktatás, online munkavédelmi oktatás, online munkavédelem, tűzvédelem, környezetvédelem és ADR (2021!) a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Hiperion Tech Kft.

 

ADR oktatás - blog személyes tartalommalSzemélyes blog: Jafar és a munkavédelem. Keresse fel, sok aktuális cikket talál itt a munka-, tűz- és környezetvédelem valamint a veszélyes áru szállítás (ADR) világából - némi személyes tartalommal keverve.

Hogyan jön házhoz az oktató és miként történik az oktatás:
Névre szóló, továbbküldhető linkek az oktatáshoz
Névre szóló, továbbküldhető
linkek az oktatáshoz
Következő
Egyszerű, online teszt
Egyszerű, online teszt
Következő
Igazolás a részvételről
Igazolás a részvételről
Válogatás online oktatásainkból:
Ingyenes munkavédelmi oktatás és tűzvédelmi oktatás neked
Ingyenes munkavédelmi oktatás és tűzvédelmi oktatás neked Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Online munkavédelmi oktatás, irodai munkavégzés esetén
Online munkavédelmi oktatás, irodai munkavégzés esetén Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Tetszőleges, dia alapú, online oktatás, visszakérdezéssel
Tetszőleges, dia alapú, online oktatás, visszakérdezéssel Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Tűzvédelmi oktatás online, elméleti ismeretek
Tűzvédelmi oktatás online, elméleti ismeretek Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTÁS VILÁGÁBÓL

 

► 2021-07-23: Mentességek esetén szükséges a közreműködő személyek képzése.

ADR mentességeg

Az ADR 1.1.3 fejezte alapján a veszélyes áru szállítása során többek között az alábbi mentességeket lehet igénybe venni:

- Korlátozott mennyiségben csomagolt áru mentessége,

 - Az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentesség.

E két lehetőség rendkívül kedvező, mert csak ilyen mentességgel közlekedő  járművet nem kell narancssárga táblával megjelölni, nem szükségesek a felszerelések. Továbbá a gépjárművezető számára nem előírás az ADR jogosítvány (pl. NT 2-9). Ám mindkét esetben kötelező az ADR 1.3-as fejezete szerinti oktatás a gépjárművön tartózkodó minden személy számára!

A gyémánt jelölést tartalmazó, korlátozott mennyiségben csomagolt áru szállítása nem tartozik az ADR hatálya alá (3.4.1) pár apróságot kivéve. De ugyanakkor az is kimondottan le van írva, hogy ez nem vonatkozik az 1.3 fejezet szerinti ADR oktatásra. Továbbá az oktatás meglétén túl be kell tartani még az egybecsomagolásra, a rakományrögzítésre és az arukezelésre vonatkozó általános előírásokat (ez a pár apróság).

Az ADR 1.1.3.6 fejezete alapján igénybe vett, egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentesség esetén pedig az ADR azokat az előírásokat sorolja fel, amiket nem kell betartani. Innen a listából hiányzik az 1.3 fejezet említése, tehát ilyen mentesség esetén igenis kell az 1.3 szerinti ADR oktatás.

Figyelem! Nem csak a mentességek esetén, hanem az ADR hatálya alá tartozó összes szállítás esetében MINDEN résztvevőt ki kell oktatni feladatának és felelősségének mértékében. Tehát a gépjármű vezetőkön túl (bár bizonyos esetekben a sofőrök az 1.3-as képzés alól mentességet kapnak) 1.3-as ADR oktatásban kell részesülnie a vállalkozás vezetőjének, a fuvarokmányokat kiállító személynek, a berakónak, a kirakónak, és az átvevőnek is. A képzést a biztonsági tanácsadó tartja minden esetben!

 

► 2019-11-01: Jelentősen válozott a veszélyes áruk közúti szállításának szabályozása 2019-ben!

ADR 2019

Tudta, hogy 2019-ben ismét változott az ADR? Az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentesség igénybevételekor például változik a fuvarokmány tartalmi követelménye! Ezen túl - a szállítási kategóriánkénti mennyiség mellett - a PONTSZÁMÍTÁST is rá kell írni.

Az 1.1.3.6-os mentesség akkor használható, ha a szállítóegységen a veszélyes áruk mennyiségéből és veszélyességéből kalkulált pontérték az 1000-et nem lépi túl.

Keressen bizalommal, elmagyarázzuk és megtanítjuk a pontérték kiszámítását! Továbbá időben felhívjuk figyelmét az összes, releváns változásra. Körülményes tanfolyamok helyett válassza cégünket, veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadónk várja Önöket! HIPERION Tech Kft.

 

Munkavédelmi oktatás, Online munkavédelmi oktatás, Munakvédelem oktatásADR oktatás, online ADR oktatás, Tűzvédelmi oktatásOnline tűzvédelmi oktatás Tűzvédelem oktatásIrodai munkavédelmi oktatás, Munkavédelmi oktatás, Online munkavédelmi oktatás, Ingyenes munkavédelmi oktatás, Munkavédelmi oktatásMunkavédelmi oktatás, Munkavédelmi oktatás, munkavédelem.

A weblap teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll!