Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online

Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Bemutató oktatást kérek!
Bemutató oktatást kérek!
Nézzen bele!
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online
Munkavédelmi oktatás, a saját laptopján online

 

Ez a munkavédelmi oktatás egy jelenleg is használt, a hatóságok által elfogadott online munkavédelmi oktatás. Nézzen bele a képekbe! Próbálja ki 2021-es bemutató oktatásainkat, az első kettő ingyenes és nem jár kötelezettséggel! Amennyiben megtetszettek rendszereink, Önök számára is elkészítjük és megtartjuk a munkakörökre és konkrét munkaeszközeikre szabott munkavédelmi oktatásokat.

 

 

Vegye fel a kapcsolatot, vagy kérjen árajánlatot bizalommal! A munkavédelmi szakmérnök minden érdeklődésre, kérdésre szívesen válaszol személyesen is.

 


 

NAPJAINK MUNKAVÉDELME A XXI. SZÁZADBAN

 

A munkavédelmi törvény 55. § (1) alapján minden munkáltatónak munkavédelmi oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy alkalmazottai:

 • munkába álláskor,
 • munkahely, munkakör megváltozásakor, új munkaeszköz esetén,
 • új technológia bevezetésekor

elsajátítsák és a foglalkoztatás teljes időtartalma alatt rendelkezzenek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel. A munkavédelmi oktatást rendes munkaidőben kell tartani, de a jogszabály az oktatás konkrét körülményeire feltételt nem határoz meg. Ezért az elméleti és esetenként a gyakorlati ismeretek elsajátítására tökéletesen elfogadható az elektronikus munkavédelmi oktatási forma. A képzés elvégzését a tematika megjelölésével és a résztvevő aláírásával ellátva, írásban kell dokumentálni. A szükséges ismeretek megszerzéséig - beleértve a visszakérdezést is - munkavállaló önállóan nem végezhet munkát!

Munkavállalók csak a munkavédelmi oktatás szerint végezhetnek munkát. Munkavédelmi képviselő jogosult a szükséges baleset és egészségvédelmi képzések gyakorlati tervezésében és megszervezésében közreműködni. Munkahelyi tapasztalatok alapján egy különösen veszélyeztető kvázi baleset, vagy egy megtörtént súlyosabb munkabaleset esetén kerül előtérbe a munkavállalók számára tartott munkavédelmi oktatások szakszerű megléte.

A jogszabályi kötelezettségek minimális teljesítésén túl napjainkban a munkavédelem kiváló eszköze a dolgozók megbecsülésének és motiválásának! Ha növekszik a munkavédelemre fordított figyelem, idő és ráfordítás, akkor biztosan:

 • ritkábban, vagy egyáltalán nem fog bekövetkezni munkabaleset, foglalkozási megbetegedés;
 • kényelmesebb, biztonságosabb munkakörülmények lesznek, ami azt üzeni a kollégáknak, hogy fontos pillérei a cégnek;
 • jó híre terjed a munkáltatónak, szűkebb és tágabb környezetében egyaránt.

 


 

BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS EGY VEGYIÜZEMBEN

 

A fenti képeken szereplő elektronikus tananyagot, egy magyar kisvállalozás, az Ankel Kft. számára készítettük a munkahelyi kockázatértékelés után. Fő tevékenységük veszélyes anyagokat tartalmazó zsírtalanítási hulladékok és halogénmentes oldószerek, oldószer keverékek regenerálása, valamint egyéb vegyi anyagok gyártása.
 
Megbízásunk közel 10 éve a Kft. összes, a munkavédelem és a tűzvédelem területén jelentkező ügyre kiterjed. Esetenként iparbiztonsági feladatokkal is foglalkozunk. Munkavédelemmel kapcsolatos munkáink az évente megrendezésre kerülő SKET gyakorlaton a hatóság előtt rendszeresen bizonyítja megfelelőségét.
 
munkavédelmi oktatás a dolgozók számáraA munkavédelmi oktatást a cég műszakos dolgozói számára állítottuk össze. Csak a számukra fontos ismereteket tartalmazza érthető formában, tömören. A dolgozók többsége az általuk használt email címre megkapja a nevére készített oktatást. A tesztet kivétel nélkül mindenki könnyedén teljesíti. Az Online Oktatási rendszer automatikusan kiállítja a részvételi igazolást, a tematika megjelölésével.
 
munkavédelmi oktatás személyesen az online rendszer támogatásávalAz internet világában kevésbé járatos és/vagy saját email címmel, megfelelő okoseszközzel nem rendelkező munkatársak számára a műszaki vezető, a saját laptopján, az online tananyagot felolvasva, hagyományos módon tarthatja meg a munka és baleset védelmi oktatást. Gyakorlati megfontolásból jogosultsággal közvetlenül levetíthetők és élőszóban is elmondhatók a munkavállók számára készített tananyagok.
 
munkavédelemi oktatás eredményeiBüszkék vagyunk arra, hogy a vállalkozásnál még nem volt munkabaleset, vagy foglalkozási megbetegedés. Sőt semmijen  havária esemény sem történt még, köszönhetően többek között a munkavédelem, és a tűzvédelem kapcsán nyújtott komplex szolgáltatásunknak.
 
munkavédelemi oktatás hatósági elfogadásaTovábbá az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselői legutóbbi átfogó ellenőrzésük alkalmával elfogadták az elektronikus rendszerünkkel tartott online munkavédelmi és tűzvédelmi képzéseinket.
 
 
 

 

AZ ONLINE MUNKAVÉDELMI OKTATÁS ÖNÖKNÉL IS LEHET ILYEN EGYSZERŰ!

 

Kérem hívjon, vagy küldjön emailt elérhetőségeinken! Elkészítjük és megtartjuk cégüknek szóló munkavédelmi oktatásokat. A tananyag pontosan annak megfelelően kerül összeállításra, hogy Önök munkahelyén milyen veszélyforrások vannak jelen. Az online oktatásokat:

 • emailben küldjük ki a linket, ahol a névre szóló oktatás elérhető,
 • mindenki a saját laptopjáról, vagy akár az okos telefonjáról vehet rajta részt,
 • tetszőleges helyről és tetszőleges időpontban lehet az oktatásokat teljesíteni,
 • a végén pedig a jogszabályoknak megfelelő adat tartalmú részvételi igazolást küldünk.

 

Tekintse meg korábbi megrendelők és oktatottak véleményét a rendszerről / tananyagokról - ezek valós vélemények, moderálásra itt nincs lehetőség.

 

A kapcsolat-ra kattintva kérjen információt és/vagy árajánlatot a munkavédelmi feladatok ellátására az Online oktatási rendszerünk korlátlan használatával együtt. Lehetősége van cégünket megbízni a munkavédelemhez kapcsolódó ADR, környezetvédelmi és tűzvédelmi ügyek rendbetételével is. A keletkező dokumentumokat pedig a Doksi Trezor fogja tárolni. Keressen meg bizalommal!

 

Az bemutató oktatás-ra kattintva próbálja ki bemutató online oktatásainkat! Az első kettő ingyenes és kötelezettséggel nem jár. Munkavédelem, munkavédelmi oktatás, online munkavédelmi oktatás, tűzvédelem, környezetvédelem és ADR (2021!) a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Hiperion Tech Kft.

 

ADR oktatás - blog személyes tartalommalSzemélyes blog: Jafar és a munkavédelem. Keresse fel, sok aktuális cikket talál itt a munka-, tűz- és környezetvédelem valamint a veszélyes áru szállítás (ADR) világából - némi személyes tartalommal keverve.

 


 

Hasznos linkek a munkavédelem területéről: munkavédelmi törvény, a munkavédelmi szakember kötelező foglalkoztatása, Magyarországon a munkavédelem állami irányítása, Pénzügyminisztérium munkavédelmi témájú jelentései. A munkavédelem Nemzeti Politikája. Az egyéni védőeszközökről. Építőipari munkavédelmi kampány. Munkavédelmi hatósági jelentések. Munkavédelmi tárgyú jogszabályok. A munkahelyi kockázatértékelésről. A munkabaleseti jegyzőkönyvről. Munkavédelmi kiadványok. Nyissa meg ezeket, használja az információkat eredményesen!

Hogyan jön házhoz az oktató és miként történik az oktatás:
Névre szóló, továbbküldhető linkek az oktatáshoz
Névre szóló, továbbküldhető
linkek az oktatáshoz
Következő
Egyszerű, online teszt
Egyszerű, online teszt
Következő
Igazolás a részvételről
Igazolás a részvételről
Válogatás online oktatásainkból:
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításához
ADR oktatás online, veszélyes áru szállításához Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Klímaszerelőknek online 1.3 ADR oktatás, gázok palackos szállításához
Klímaszerelőknek online 1.3 ADR oktatás, gázok palackos szállításához Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Lőszerek szállításához online ADR 1.3 oktatás
Lőszerek szállításához online ADR 1.3 oktatás Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Online munkavédelmi oktatás, irodai munkavégzés esetén
Online munkavédelmi oktatás, irodai munkavégzés esetén Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Tetszőleges, dia alapú, online oktatás, visszakérdezéssel
Tetszőleges, dia alapú, online oktatás, visszakérdezéssel Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek
Tűzvédelmi oktatás online, elméleti ismeretek
Tűzvédelmi oktatás online, elméleti ismeretek Részletekért kattintson ide Bemutató oktatást kérek

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK A MUNKABIZTONSÁG VILÁGÁBÓL

 

► 2020-05-06: A veszélyhelyzettel összefüggő ideiglenes szabályokról

Keddtől, 2020. május 05-től hatályos a Kormány 177/2020. (V. 4.) rendelete, mely alapján az alábbi munkavédelmi célú rendszeres ellenőrzések elhalaszthatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig:

 • munkaeszközök időszakos biztonsági felülvizsgálata,
 • nem veszélyes munkaeszközök időszakos ellenőrző felülvizsgálata,
 • villamos berendezések szerelői ellenőrzése, szabványossági vizsgálata, időszakos ellenőrzése,
 • emelőgépek szerkezeti és fővizsgálata,
 • hegesztő berendezések és biztonsági szerelvények előírás szerinti ellenőrzése.

Továbbá a rendelet miatt a veszélyhelyzet idején lejáró kezelői jogosítványok orvosi érvényessége is meghosszabodik a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig.

Szintén e jogszabály alapján az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 18. mellékletében szereplő tűzvédelmi eszközök szokásos felülvizsgálatát, karbantartását sem kell végrehajtani. De az arra kötelezettnek a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belül – igazolt módon dokumentálva – intézkednie kell az elmaradt kötelezettségek végrehajtásáról. Figyelem, az üzemeltetői ellenőrzéseket továbbra is legalább havonta egy alkalommal végre kell hajtani.

► 2020-04-26: Ki tarthat munkavédelmi oktatást?

gyakorlati, valamint elméleti baleset és egészségvédelmi oktatások szakember részérőlEgy esetleges munkahelyi baleset után különösen fontos ez a kérdés. A munkavédelmi törvény végrehajtási rendelete bizonyos esetekben munkavédelmi szakember kötelező alkalmazását írja elő a munkáltató számára, a biztonságos és egészséget nem veszélyezetető foglalkoztatás érdekében. Azonban a legfeljebb 9 fős mikrovállalkozás, illetve maximum 50 főnél – általában – külön szakember kijelölése (megbízása) helyett 

-    a vállalkozás kijelölt munkavállalója, vagy
-    munkaadóként maga a természetes személy

is foglalkozhat a munkavédelmi feladatokkal. Amennyiben rendelkezik az ehhez szükséges ismeretekkel, készségekkel és jártassággal. Azaz e személy jogosult a munkavállalók számára az elméleti és a gyakorlati munkavédelmi oktatást megtartani, természetesen munkaidőben.

De vigyázat, ez a könnyítés a Munkavédelmi Törvény 57. § (3)-ban nevesített munkavédelmi szaktevékenységek elvégzésére nem vonatkozik, így például a közreműködésre sem a munkavédelmi oktatás során! Tehát annak ellenére, hogy nem szükséges munkavédelmi szakember az oktatások konkrét megtartására, de mégis közre kell működnie – például a munkavédelmi oktatási tematika szakszerű összeállításával.

 

► 2020-04-02: Munkavédelmi képviselők képzése a Covid-19 alatt.

Covid 19 a munkahelyekenA 70/2020. (III. 26.) Kormányrendelet miatt visszavonásig, a felnőttképzésben jelenleg személyes jelenlétet igénylő képzés nem tartható, vizsga nem szervezhető.

A 2. § (1) bekezdése szerint a veszélyhelyzet alatt a képzés kizárólag távolléti oktatásban, távoktatás formájában, digitális képzésként szervezhető meg. Pontosan ilyen elektronikus oktatási formát kínál a HIPERION Tech által kifejlesztett Oktatás Online rendszer! Vegye fel a kapcsolatot cégünkkel! Elkészítjük Ön számára is a szükséges, konkrét munkavédelmi oktatás online változatát, sőt a munkavédelmi képviselő továbbképzési oktatását is ránk bízhatja.

Az ITM munkatársai az javasolják, ha lehetséges a megválasztott munkavédelmi képviselők a képzésen a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően vegyenek részt. Felhívják továbbá a figyelmet, hogy az éves továbbképzés is az idei év végéig teljesíthető. De amennyiben a képzésre, továbbképzésre mégis a veszélyhelyzet időtartama alatt kerül sor, az a Kormányrendelet értelmében csak távoktatás formájában valósulhat meg.

Az ITM 2020-03-31-én kiadott, teljes tájékoztatója ide kattintva olvasható el.

 


Munkavédelmi oktatás, Online munkavédelmi oktatás, Munakvédelem oktatásADR oktatás, online ADR oktatás, Tűzvédelmi oktatásOnline tűzvédelmi oktatás Tűzvédelem oktatásIrodai munkavédelmi oktatás, Munkavédelmi oktatás, Online munkavédelmi oktatás, Ingyenes munkavédelmi oktatás, Munkavédelmi oktatásMunkavédelmi oktatás, Munkavédelmi oktatás, munkavédelem, ADR 1.3 oktatás klímaszerelőknek, ADR 1.3 oktatás lőszerekhez, ADR oktatás klímaszerelőknek, ADR oktatás lőszerekhez.

A weblap teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll!